AANTEKENINGEN BEZOEK GO-AHEAD EAGLES, DEVENTER (10)

MAANDAG, 3 APRIL 2000.

Onder lente-achtige omstandigheden vertrekt Soos Kiekuut rond half tien naar de Go Ahead Eagles, voetbal­club te Deventer, voor een rondleiding. PR-man Wil van der Plas verwelkomt ons in zijn “keet” met een bekertje koffie. Dan gaan we beginnen aan de rondleiding, er is veel te doen vandaag. Onze groep, deze keer 7 personen heeft de mazzel om de jongste spelers­verkoop te beleven, want de snorrende televisie-camera’s zijn er ook en we komen dus op de televisie. Rond 12:30 uur thuis.
Hieronder een artikel uit het Deventer Dagblad van de Snipperaar.

Blindelings

Een opmerkelijk verhaal. Maandag heeft een groep blinden uit Deventer en wij­de omgeving een bezoek ge­bracht aan de Adelaarshorst. Ze wilden, hoe raar dat wel­licht ook moge klinken, wel­eens een ‘kijkje’nemen op de thuisbasis van de Eagles.  Wil van der Plas, spreekbuis van de Toto-divisionist, was erg onder de indruk van de manier waarop de blinden de ‘beelden’in zich opna­men. Toen we het veld op liepen en op de middenstip stonden, wisten ze precies waar ze zich bevonden. Ook konden ze van daaraf blinde­lings de richting wijzen naar bijvoorbeeld de Brinkgre­ven, het ziekenhuis en de Vetkampstraat, aldus Van der Plas.  Toen het gezel­schap door de catacomben van het stadion dwaalde en er een speler passeerde, wist een blinde zelfs te melden dat het Henri Kruzen was. “Maar het leukste was hun ontmoeting met jan Kromkamp, die naar AZ gaat. De blinden wilden een handte­kening van hem. Om de grap, dat wil ik wel doen, maar ik kan ’t niet in braille­schrift’ konden ze wel la­chen”, aldus Wil.