VERSLAG BEZOEK DEVENTER KERMIS (21)

Dit keer was de opkomst niet erg groot, we waren in totaal met ons viertjes.
Keurig op de afgesproken tijd verzamelen we ons bij de trap van het Deventer Stadhuis op het Grote Kerkhof. Op dat plein staan ook
kermisatt­racties, maar alles was nog stil en niet in bedrijf.
We melden ons bij Nol Laus de organisator, er komen ongeveer 150 personen op deze middag af, het merendeel zijn kinderen. We krijgen te horen dat we in heel veel attracties in kunnen tegen gratis tarief en na afloop krijgen we allemaal een portie poffertjes aangeboden in de kraam op de Brink. Ook mogen we zelf onze route bepalen.
Wij voegen ons bij een groep kinderen. We wandelen eerst naar de Nieuwe Markt waar we allemaal de bobslee in gaan, alleen Zaiem durfde niet; hij was te bang dat hij dan duizelig zou worden, tijdens de rit krijgen we zelfs nog sneeuw over ons heen terwijl het vanmiddag voortreffelijk kermisweer is met een warm zonnetje er zelfs bij. Hierna gaan we ballen gooien naar blikken, Gerrie en Hans proberen het en het wordt een mooi schouwspel om op geluid van de kraameigenaar te werpen naar de blikken.
Toen was er tijd voor een reisje nnaar de maan, we stappen allemaal de spaceshuttle in die op het Grote Kerkhof staat en maken een reis naar de maan, het kraakte en piepte goed en af en toe schoof je op het bankje heen en weer. Vervolgens wandelen we via de Overstraat naar de Brink, we kijken en luisteren hierna  heel veel attracties maar we gaan nergen in, wel interesse voor het reuzenrad maar dat was nog niet in bedrijf.
Uitein­de­lijk nestelen we ons op het terras van de poffertjeskraaam waar we een smeuige portie poffertjes krijgen aangeboden. Hans Bonthuis trakteert ons nog op een drankje. Zaiem gaat 5 juli op vakantie naar Bosnië.
Rondom de klok van vier uur gaat iedereen weer huiswaarts.
Het was een gezellige middag.

De gasten vanmiddag zijn:
Hans/Gerrie Bonthuis, Zaim Djulbic, Hans Veldwachter.

(kenmerk; kiekuut/2001/kermis.01)