VERSLAG VLIEGVELD TEUGE – 13.09.2002. (35)

Net zoals vorig jaar, 12.10.02. wederom een zon overgoten vrijdag de dertiende september, hebben zich 9 personen aangemeld voor het bezoek aan Airport Teuge. Voor Kiekuut is het de derde keer.
Tussen 12:45 en 13:00 verzamelen onze gasten zich bij het NS station te Deventer.
Hier vertrekken we met 2 auto’s en 8 personen naar Teuge. De 9e man komt recht­streeks naar Teuge. Iets voor 13:00 uur zijn we ter plekke en wachten op onze gastheer Geert van de Zande. We nemen plaats op het terras en genieten van de zon en de geluiden van de vliegtuig­motoren. Even later komt Geert er aan en heet ons allemaal welkom. Eerst wordt de inwendige mens versterkt. Vanwege het schitterende weer moeten we nog even geduld hebben want onze vaste piloot, Camilla, dochter van Geert is vanmiddag verhinderd en de piloot die haar vervangt is nog druk bezig om luchtfoto’s te nemen. We vinden het niet erg en drinken nog een glaasje. Geert neemt de mensen van Kiekuut mee voor een rondleiding over het terrein. De rest blijft genieten van de zon. Ook wordt er driftig parachute gesprongen.
De piloot is een oud Deventer IJs Club schaatsenrijder genaamd Eric.
Helaas heeft de organisatie zijn memorecorder vergeten en heeft toen gevraagd aan de passagiers om een klein verslag te schrijven.

Verslag van vlucht 1:
Maar om half vier was het dan zo ver en kon de eerste groep zich gereed
maken voor vertrek. Een dat waren Ria Gorree, Hans Bonthuis, Tinie Beek­man.
Nadat we ons in het vliegtuig de Cessna 172 45A hadden gein­stalleerd konden we om 15:47 uur de lucht in een zo vlogen we richting Nijbroek waar ik woon.
We zagen aan de linker kant de kerk van Nijbroek staan en wij vlogen vlak langs onze boerderij wat is dat een mooi gezicht vanuit de lucht.
En zo vlogen we over de Scherpenhof en over de IJssel die zo mooi
kronkelt richting Fortmond waar Hans Bonthuis woont en keken wij recht voor ons op Olst en toen gingen wij richting Apeldoorn waar Ria Gorree woont maar eerst kwamen wij nog over Paleis Het Loo wat is dat een mooi gezicht die tuinen vanuit de lucht te zien en zo vlogen we over Bussloo weer terug naar Teuge waar we om 16:18 uur weer landen en de tweede groep al weer klaar stond.
Wat is het toch mooi om je omgeving van uit de lucht te zien alles is zo
mooi groen en in vakken verdeeld.

Verslag vlucht 2:
Carel en Gerda van Eck met Gerrie Bonthuis waren de passa­giers van de tweede vlucht die ging over Deventer en Gorssel. Het was helder weer, de stad, het landschap en de Ijssel waren heel goed te zien. Ook de Adelaars­horst waar we recht overheen vlogen en waar die avond  Go Ahead tegen Volendam zou spelen was van boven een leuk gezicht. De wedstrijd werd door Go Ahead jammerlijk met 1‑2 verloren. Onze gastheer vertelde nog heel enthousiast over Maarten van Rossum, de veldheer van de hertog van Gelre, die de omgeving van Deventer onveilig maakte.  Ook vertelde hij over het landgoed Matanze bij Terwolde dat oorspronkelijk heeft behoord aan Piet Hein die na de verovering van de zilvervloot op de Spanjaarden in de baai van Matanze bij Cuba dit landgoed heeft laten bouwen om daar na alle beslommeringen van zijn rust te genie­ten.

Verslag vlucht 3:
Jouke als co-piloot voorin en Theo Boers en Hans Veldwachter achterin. Na een zeer soepele instap gaan we de lucht in net iets voor vijf uur. De A-1 was mooi te zien met al dat “blik” dat glom door de zon en al aardig in de file stil stond. Vandaar nog even over Deventer vanaf de oude kunstijs­baan naar Colmschate, bij De Scheg zagen we vele campers staan, die voor een weekendje van de camperclub daar zijn. Over een stukje mooi landschap IJssel en weilanden en het Bussloogebied naar Apeldoorn, uiteraard het paleis en toen weer terug naar onze basis. We vliegen plus minus 180 km/uur en vliegen op een hoogte van 450 meter.

Na deze geweldige ervaring nemen we weer plaats op het terras. wij nuttigen nog enkele consumptie’s met daarbij een overheerlijke bitterbal. Vervolgens bedanken wij Geert voor zijn geweldige gastvrijheid. De fles wijn brengt Hans hem binnenkort, vergeten heeft hij die ook al.

 

Het klokje tikt gewoon door en het loopt al tegen zes uur.
Geert zegt in zijn afscheidswoordje, dat hij het fijn vond om ons weer zo’n mooie middag te kunnen aanbieden en hoopt ons allemaal volgend jaar september weer hier te ontmoeten.

De gastem vam vammiddag zijn:
Tinie Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Theo Boers, Carel/Gerda van Eck, Ria Gorree, Jouke Pasveer, Hans veldwachter.

(Kenmerk: Kiekuut\2002\apteuge.02)