4e verjaardag Kiekuut Barbeque (46)

Rond drie uur is de organisatie op het NS station, die zondag de 6e juli. Het weer is bewolkt maar niet koud. Dertien luidjes staan om half vier paraat om te vertrekken naar Nijbroek. Een personenbusje is gratis beschikbaar gesteld door Taxi Rietman en Jenny Demmers rijdt met haar auto ook mee. Even later toeren we over de mooie slingerde dijk aan de Terwoldse kant. Omdat de Zeedijk in Nijbroek moeilijk te bereiken is via Terwolde rijden we door naar de Scherpenhof, maar onze buschauffeur Isan rijdt nog verder door en Rijkje belt even mobiel met Tinie en even later zitten we weer op goed spoor. Een kwartiertje na vier uur arriveren we bij de Fam. Beekman, ook komt binnen de taxi uit Wijhe/Fortmond. We wachten nog even op Jouke/Els maar we beginnen alvast met het toespraakje van Hans en de gastvrouwe Tinie. Hans verwelkomt iedereen en vindt het prachtig om de oudejaarsdag van Kiekuut met zo’n groot aantal Kiekuuters te vieren bij de Fam. Beekman die het voortreffelijk voor elkaar hebben. Tinie deelt ons mede wat we allemaal kunnen verwachten op de barbeque, en dat is heel wat. Het Heineken tapje wordt in werking gezet als Hans, Bart en Tinie een “Veldwachter” glas laten vullen en een toast uitbrengen. Ondertussen zijn Jouke/Els ook binnen gekomen, reden, de Zeedijk vinden was een echte puzzel. Als laatsten komen nog Jos/Ria die eerst andere verplichtingen hadden. De Fam. Beekman, bestaande uit Bart, Tinie, Mirjam en vriend Danny en Martijn hebben de catering perfect voor elkander. De honden Axel, Sanne en Tommy waren heerlijk aan het ravotten. Onder het dak waren de tap en de sappen af te halen en ook enkele zitjes en buiten de overkapping stond de bbq en ook hier waren zitjes. Er werd heel wat besproken, zoals:

** Website van Kiekuut, nu worden er “digitale pasfoto’s” geschoten.

** De Soosleden moeten nadenken over hun toekomstige clubvlag.

** Graag willen we elk jaar de 1e zondag van juli de verjaardag vieren met de bbq te Nijbroek.

Half acht kwam het busje al weer voorrijden maar dat was veel te vroeg, dus hij bleef verderop wachten. Want sommigen waren nog lekker aan het “nassen” en het ijsbuffet moest nog doorkomen. Kun je nagaan hoe hezellig het hier is. Dus volgend jaar meer tijd inroosteren. Even voor acht uur bedankt Hans namens de Kiekuuters de Fam. Beekman, het overgebleven geld wordt bewaard voor volgend jaar en hierna zetten we het “lang zal ze leven” in. Misschien volgend jaar wel muzikaal omlijst door de tonen van Jouke en Piet Schwengle.

Busje even na acht uur weg en de auto van Jenny rond half negen.

Het was een hele gezellige vierde verjaardag!!!

De gasten van vandaag zijn:

Fam. Beekman, Hans/Gerry Bonthuis, Gunter Bosch, Jenny Demmers, Zaim/Mare Djulbic, Carel/Gerda van Eck, Tim Ellis, Ria Gorree, Yvonne de Groot, Jan van der Horst, Jos/Ria Karssemakers, Mikhail Kogan, Jouke/Els Pasveer, Gerard Vervoor en Hans/Rijkje Veldwachter.

(Kenmerk: Kiekuut/2003/barbeque.03)