Lunch met B en W van Deventer (49)

Uw organisator, heeft begin dit jaar een keer geopperd om “samen” te lunchen met zijn College en onze Kiekuut-luidjes. De burgemeester vond het een pracht idee en vooral dat het idee van onze Soos kwam. Hij zou overleggen met het College en na enkele dagen kwam er groen licht voor Kiekuut.
Maar….de vip-room/lunchruimte in de kelder van het Deventer stadhuis is niet groot. Daarom wordt er gekozen voor Kiekuutluidjes die uit Deventer komen.

Op dinsdag 7 oktober is het zover, een sombere natte regendag. We verzamelen ons in het stadhuis en wel in de eerste schrijfkamer. We hebben Theo Brinkhof van de Deventer IJs Club bereid gevonden om de nodige foto’s te maken. Natuurlijk zijn we een beetje nerveus als het klokje naar twaalf uur tikt. Het College weet dat we mee eten maar NIET dat ze een zwarte bril op hun neuzen gedrukt krijgen. Uw tekstschrijver wordt enigszins zenuwachtig als het al 12:18 uur is. Maar dan komt het gevolg binnen compleet met de gemeente- secretaris en de adjunct. Helaas is Wethouder Bert Doornebos afwezig dit ivm prive beslommeringen. (bestolen van bankpasjes en dit alles weer op orde brengen)
Hans neemt de regie over en verwelkomt de aanwezigen. Hij vindt het fijn dat Kiekuut in het huis aanwezig mag zijn. Hierna deelt hij de nodige brillen uit en ook de taststokken, met de opdracht om van de eerste schrijfkamer te wandelen naar de trap en vervolgens naar de kelder waar het restaurant zich bevindt. Even later voegen de Kiekuut luidjes zich bij hen. Hans deelt mede we gaan nu naar de VIP room, het College snelt de trappen af, een moeilijke wenteltrap, en wij als echte Kiekuutluidjes blijven hulpeloos achter. Maar we zijn er gekomen hoor!!!!
Als we “om en om” zitten aan de knusse tafel in de VIP room heeft onze burgemeester James van Lidth de Jeude een speech voor ons in petto en hij vindt het fijn om ons aan tafel te hebben. Na stil te zijn geweest voor de maaltijd word ik erop geattendeerd dat het College NIET de brillen op heeft en ik moet dan sofort ingrijpen. Hierna begint het gedoe van uitwisselen van de broodjesmand en natuurlijk inschenken van koffie/melk. En niet te vergeten de gesprekken die worden gevoerd met Collegeleden en Kiekuut luidjes.
Rond de klok van half twee sluit de burgemeester de bijeenkomst, want het College heeft vandaag vergadering. Hans bedankt het College en vindt het fijn dat we hebben meegegeten en wij zorgen wel voor het afruimen. Hans hoopt wel dat de aanwezigen de linnen servet met de opdruk van Soos Kiekuut met onze oprichtingsdatum mee zullen nemen en nog veelvuldig zullen gebruiken en terugdenken aan onze bijeenkomst.

Theo heeft ongeveer een 60 tal digitale foto’s gemaakt, die te zijner tijd op onze website zullen komen en het College zal een CD rom ontvangen.

 
De gasten van vandaag zijn:
College: Burgemeester, James van Lidth de Jeude
Wethouders: Ina Adema, Jose Dirksen, Gosse Hiemstra, Jos Fleskes,
Gemeente secretaris Theo Bakhuizen en Adjunct secretaris Paul Bandel.
Kiekuut: Jennie Demmers, Carel/Gerda van Eck, Yvonne de Groot, Jos Karssemakers en Hans Veldwachter en de fotograaf Theo Brinkhof.

(Kenmerk: Kiekuut/2003/lunchb&w.03)