VERSLAG NIEUWJAARSRECEPTIE/BOWLEN, DEVENTER 04-01-2005.(62)

Kiekuut heeft het jaar 2005 internationaal ingezet. Vanmiddag hebben we gasten van de andere kant van de wereld, Nieuw Zeelanders oftewel Kiwi’s. Tim Ellis bij ons bekend als begeleider van Michael Kogan is weer in Holland nu ook met zijn moeder Hetty en broer Niels en zus Tessa. Organisator Hans heeft dit internationale tintje dan ook zo geregeld.
Met auto’s komen de luidjes allemaal op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar naar de Bowlingbaan op De Worp bij Deventer. Ook al een oude bekende van Kiekuut de bijna 76 jarige Joop Fredriks, toenmalig als voorrijder met Yvonne de Groot, hij fietst en speelt het bowlingspel nog wekelijks. Hij is daarom onze wedstrijdleider. De buitenste twee banen zijn vanmiddag voor ons. We krijgen wel hulp want de “randjes” van de banen worden opgezet zodat er geen bal van af dondert. Nog wel even moeilijk om iedereen snel in de huurschoenen te krijgen, maar vele handen maken licht werk. Hans Nijhof, broer van Hetty en van Rijkje is aanwezig met schoondochter die ook onze Kiekuut luidjes terzijde hebben gestaan. De nieuwjaarsborrel wordt uiteraard niet vergeten. Wel valt het ons op dat we best goed gooien en we ons weinig van het helse kabaal aantrekken. De tijd vliegt om.
We trekken de schoenen weer uit en nemen dan plaats in een rustig hoekje waar Hans de prijsuitreiking uitvoert. Voor elke Kiekuutpersoon is er een kleine attentie. De geoefenden delen alleen mee in de beroemde “eer”. Hieronder plaatsen we nog de uitslagenlijst.
Vervolgens neemt Tinie Beekman het woord en zet de organisator in het zonnetje voor al zijn werk wat hij voor ons allemaal bedenkt en doet. Ze laat dit vergezeld gaan van een enveloppe met waardebonnen. Ook voor Zaim en Jennie heeft ze iets namens Kiekuut bij zich. Zaim wordt het morgen aangeleverd door Hetty en helaas Jennie is op oudejaarsdag overleden. Hans neemt haar kadoaotje mee naar het condoleren om aldaar het aan haar kinderen aan te bieden.

Hierna bedankt Hans iedereen en we hebben het bowlen en 2 drankjes kunnen betalen dankzij een sponsor. Ook dank aan de hulptroepen van vanmiddag.


De gasten van vandaag zijn: Tinie Beekman, Hans/Gerry Bonthuis,
Carel/Gerda van Eck, Ria Gorree, Yvonne de Groot, Jos/Ria Karssemakers, Marianee Poppenk, Piet/Margot Scwengle  en Hans Veldwachter
En de speciale gasten: Hetty/Tim/Niels/Tessa Ellis, Joop Fredriks, Hans Nijhof, Petra Hofstede.

(Kenmerk: Kiekuut\2005\bowlen.05)


De Bowling eindstand:

01 Niels Ellis  115
02 Hetty Ellis  110
03 Tessa Ellis    90
03 Tim Ellis    90
05 Hans Nijhof  88
06 Hans Bonthuis  82
07 Petra Hofstede  79
08 Ria Gorree   75
09 Tinie Beekman  74
10 Joop Fredriks  72
11 Yvonne de Groot  66
11 Hans Veldwachter  66
13 Margot Schwengle  65
14 Jos Karssemakers  62
15 Ria Karssemakers  60
16 Piet Schwengle  59
17 Marianne Poppenk  50
18 Gerrie Bonthuis  48
19 Carel van Eck  47