VERSLAG SCHOUWBURG DEVENTER, CABARET 05-04-2005.(¬64)

De Deventer Schouwburg heeft naar Soos Kiekuut wederom een geweldig gebaar gemaakt.
Voor onze Soosleden heeft men de bekende “Harlekijntjes” berekend voor een cabaret voorstelling die wij hebben bezocht op dinsdag 5 april 2005. Rond de klok van acht uur in de avond melden om beurten de Soosle¬den zich bij Hans in de hal van de schouwburg, na een korte uitleg ontfermde Rijkje zich verder over de luidjes en begeleidde ze naar de garderobe en de verzamelplaats binnen. Het Schouw¬burgteam bracht ons naar de Rabozaal en op rij 1 nemen we plaats, jazeker eerst de papiertjes met erop vermeld “gereserveerd” eraf halen. We zijn met ons 16-tienen en Sanne de hond. Iets over half negen begint de voorstelling van Leon van der Zan¬den, een cabaretier uit Helmond met het programma genaamd “De zwarte hond” Leon begroette de uitverkochte zaal (250) en verwel¬komde speciaal Soos Kiekuut en Sanne. In het begin reageerde Sanne even heftig, maar later dacht ze, “bekijk het maar”. Leon vertelde 90 minuten zonder pauze.
Ook Marianne kreeg aan het eind van zijn show nog even te verduren maar als goedmakertje ontvangt Marianne aan het einde een mooie bos bloe¬men.

Even nog een korte toelichting bij dit cabaretprogramma:
Leon van der Zanden vervolgt in zijn derde programma”Zwarte hond” zijn zoektocht naar de essentie van de geciviliseerde mens. Hij heeft het daarbij over dingen die puur zijn en omlijst dit met veel swingende muziek, strakke danspassen, een hoop improvisatie, circusacts en natuurlijk zijn ontwapenende charme. Tinie’s lach was veelvuldig aanwezig tijdens deze aparte en op het laatst een beetje schuine voorstelling.

Acht minuten over tien worden we vergezeld naar het Schouwburgcafé, waar keurig een tafel voor ons is gereserveerd voor 16 personen. We krijgen een drankje aangeboden van de voorstelling en praten even na over de gezellige en mooie voorstelling. Kort hierna gaan de meeste Soosleden huiswaarts met taxi, trein en te voet.
Uw tekstschrijver heeft de volgende dag een dankjewel emailtje gestuurd naar het Schouwburgteam.De gasten van vandaag zijn: Tinie en Mirjam Beekman, Hans/Gerry
Bont¬huis, Ca¬rel/Gerda van Eck, Ria van ’t Erve,  Ria Gorree, Yvonne de Groot, Marianne, Henk Fredrik Poppenk, Piet/Margot Schwengle en Hans/Rijkje Veldwachter en niet te vergeten SANNE

(Kenmerk: Kiekuut\2005\SCHOUWBURG.05)