VERSLAG 6e verjaardag met bbq bij de Fam. Beekman te Nij¬broek (66)

Rond de klok van 13:45 uur, is de organisatie op het NS station, die zondag de 10e juli. Het weer is in 1-woord geweldig. Een strak blauwe hemel en een glunderende zon en de wind brengt het kleine beetje afkoe¬ling. De temperatuur schommelt rond de 27 graden. Bij het station verzam¬len zich 6 luidjes en 1 hond. Het busje staat al gereed om ons kosteloos te vervoeren naar Nijbroek. Door een communicatie-fout vertrekken we zonder Ria van ’t Erve, ze komt een trein later aan. Goed het busje zet zich om 14:10 in beweging en via de Gibsonstraat wordt de “praattafel” nog opgehaald. Als we in Nijbroek arriveren belt Ria op en zij wordt alsnog door Mirjam en Rijkje met de auto afgehaald uit Deventer. De meeste gasten zijn dan al aanwezig. Nieuw is op het grasveld bij de Fam. Beekman een zwembad met 5000 liter water. Onze muzikanten Jouke en Piet hebben alles al voor elkander om te spelen en Piet laat nu al vogelgelui¬den horen uit zijn keyboard. De koffie met een gebakje (Deventernaartje) beginnen we met onze 6e verjaardag. Als speciale gast hebben we van¬daag Shirly Ekhardt met haar man Arie. Shirley is manager van taxi Rietman en heeft het busje voor ons koste kosteloos laten rijden. Ook is de persoonlijke assistente van Hans V. presen, Lidy. Rond half vier als alle 19 gasten “buiten” zijn, wordt de oude treutert gebruikt voor de aandacht. Hans houdt dan zijn toespraak. Hij zegt ondermeer dat de opkomst deze keer niet erg groot is en dat komt door verschillende andere verplichtingen van de Kiekuut luidjes. Hans neemt de lijst met afwezigen door en heeft bij iedereen wel een verklaring. De mooiste is wel dat Zaim Opa is geworden van een dochter. Dan be¬dankt hij de familie Beekman voor de gastvrijheid en overhandigt Tinie een bos gele rozen. Ook welkom aan onze muzikan¬ten die voor vanmiddag ook weer het beste beentje voor zullen gaan zetten. Ook een welkom aan Shirley met haar man Arie. Hans blikt ook nog even terug naar 29 april toen heeft “het iemand behaagt”. Hij heeft de versierselen mee genomen en die mogen gevoeld en bekeken worden. Vorig jaar hebben we gespro¬ken over een clublied en clubvlag, aan het eerste wordt aangewerkt en de vlag mag ik jullie met enige trots aanbie¬den. Het doek is geel en de opdruk Soos Kiekuut opgericht 7-7-1999 is in het marineblauw erop gedrukt. Tinie komt met de vlag tevoor¬schijn en die wordt bevestigd aan de schuur. Van de toenmali¬ge grondleg¬gers van Kiekuut is vanmiddag Gerard Lugtenberg aanwezig. Hans besluit zijn toespraak met de mededeling dat Tinie om vijf voor half vijf het menu zal voorlezen van de barbeque. Na de koffie gebruiken we diverse soorten sapjes. Ook de bekende wodka uit Polen doet de ronde en wel in de kleine glaasjes van de Deventer IJs Club. Gast¬vrouw Tinie Beekman verwelkomt de aanwezigen en deelt dan mede wat er allemaal op de barbeque komt te liggen,shaslik, biefstuk, sparerib, karbonade, speklap, ham¬burger, kippe¬bout, meloen, tonijnsalade, aardappelsalade, rund¬vleessa¬la¬de, stokbrood, kruidenbo¬ter en verscillende sauzen. Van¬af vanmorgen zijn Tinie en Mirjam al druk in de weer geweest om de salade’s op te maken, Bart en Martijn hebben de bbq en de aankleding voor hun rekening genomen. Hierna een warm applaus voor de Familie Beekman. Ook vindt Tommy, de hond, het weer geweldig om hier rond te rennen, vorig jaar nog op de versiertoer met Sanne nu is Axel aan de beurt. Maar ook nu komt er volgens de omstanders geen romance uit voort.
Barkeeper Bart zorgde goed voor de verdeling van de tapbiertjes. Onze lotgenoten worden keurig bediend van hapje en sapje door onze “zienden”. Rond de praattafel en de zitjes wordt er heel wat bepraat, zoals: 
** Website van Kiekuut, www.kiekuut.eu.tc
** De leden willen graag een jaarprogramma, helaas daar kan de organisa¬tie niet aan voldoen, wel staan er uitjes vast die elk jaar weer terug komen. Zoals deze bbq die altijd op de 2e zondag van juli wordt gehouden.

Shirley en Arie vertrekken rond zeven uur, want Arie moet morgen al weer heel vroeg aan het werk. Hans probeert nog door middel van een muzikale reis naar het WK voetbal in 2006 te komen. Hij begint met I am sailing dat we met een bootje vertrekken via de IJssel naar open zee en komen dan op de Noordzee (an der Nordsee kuste), via Ameland (hoog is de zolder) komen we dan in Duitsland aan (so ein Tag), en dan zijn we op zondag 9 juli 2006 bij de finale Nederland tegen Argentinie en dan zingen we “we houden van Oranje en sluiten af met “we are the champion.” Nou wat wil Hans eigenlijk zeggen, dat volgend jaar de bbq op de finale dag wordt gehouden en dat we misschien deze wel moeten verzetten naar de zater¬dag de 8e. Maar dat wordt eerst nog overlegd met de belangheb¬benden. Dan verschijnt het toetje en daar wordt goed van gesmuld. Rond de klok van acht uur komen de eerste taxi’s weer voorrijden. Uw publicist ver¬dwijnt dan ook uit Nijbroek en gaat er vanuit dat iedereen weer veilig thuis is
geko¬men.

Familie Beekman bedankt voor de goede zorgen.
Muziek ook hartelijk bedankt.

De gasten van vandaag zijn:
Bart,Tinie,Mirjam,Martijn Beekman, Hans/Gerry Bonthuis, Shirley/Arie Ekhardt, Ria van ’t Erve, Yvonne de Groot, Lidy Klosters,
Truus Lange¬voort, Gerard Lugten¬berg, Jouke Pasveer,
Piet/Margot Schwen¬gle, Gerard Vervoort met Axel en Hans/Rijkje
Veld¬wachter.

De afmelders waren:
Gunter Bosch, Carel/Gerda van Eck, Zaim/Mare Djulbic, Ria Gorree, Jan van der Horst, Jos/Ria Karssemakers,  Mikhail
Ko¬gan, Els Pasveer, Marianne Poppenk,

(Kenmerk: Kiekuut/2005/barbeque.05)