VERSLAG CONCERT v/d PTT FANFARE te Deventer, 16-10-2005.(70)

De in de Deventer volksmond nog steeds genoemde PTT Fanfare, heeft een hele goede reputatie voor wat betreft de muziek. De laatste jaren ook steeds meer als big band en met de daarbij behorende show en zang aan de weg timmerend.
Dat is de oorzaak geweest dat de organisator van Kiekuut heeft gemeend om het jaarlijkse matinee concert op de Kiekuut kalender te plaatsen. Deze keer een dag na de viering van de Witte stokkendag zijn we met een achttal personen aanwezig in de Deventer Schouwburg op zondag 16 oktober.
We hebben mooie plaatsen, rij 4 en vooraan, toegewezen gekregen van de organisatie. Gisteravond was het met bal na en vanmiddag is de zaal grotendeels gevuld. De moeder van Rijkje is ook mee en zij krijgt wel een vervelende man naast haar te zitten, deze man is konstant aan de klets.  Gelukkig komt hij na de pauze niet terug.
Om klokslag twee uur begint het orkest te spelen. Voor de pauze hebben ze als thema “oorlog”,zoals muziek van Glenn Miller maar ook een stuk uit de oorlog van Bosnië. In de pauze worden er lootjes verkocht voor de verloting, enkelen slepen nog een klein prijsje in de wacht, maar de hoofd¬prijs een spiksplinter nieuwe fiets gaat aan onze neuzen voorbij.
Na de pauze is het show element, met zang en dans en ook nog een bandje uit de jaren zestig. En uiteraard niet te vergeten muziek van het orkest James Last.

Rond de klok van vijf uur is het afgelopen, nog even nazitten in het Schouwburgcafé en dan gaat iedereen huiswaarts.

Zeker weten, volgend jaar staat dit concert weer op onze agenda.

De gasten van vandaag zijn: Bart/Tinie Beekman, Hans/¬Gerry Bonthuis,
Ria van ’t Erve, Mevr. Hetty Nijhof, Hans/Rijkje Veldwachter.

(Kenmerk: Kiekuut\2005\fanfare.05)