Verslag Herfst-boswandeling Joppe, dd. 4 november 2005. (71)

We schrijven het nog maar eens een keertje, de nazomer van 2005 is nog steeds bezig. Vorige week nog temperaturen van plus twintig graden. Vandaag, vrijdag de vierde november is het in ieder geval minder maar nog steeds aangenaam. Helaas afmelding van Ria Gorree, de bus in apeldoorn was te vroeg langs gekomen en een latere bus is niet haalbaar om op tijd hier in Deventer te zijn. Rond de klok van tienen staan we met onze groep te wachten op de lijndienst nummer 56 met als eindbestemming Borculo. Het is druk met bussen, want tussen Deventer en Zwolle rijden geen treinen vanwege een aanrijding eerder deze week. Wij vertrekken om iets  voor half elf. Op de Mr. H.F. de Boerlaan wijst Hans nog even zijn oude woning aan en in het dorp Epse, de woning van Herjan en Lidy. Na een reis van plusminus tien minuten stappen we uit bij halte tramzicht in het buurtschap ’t Joppe. Na de hartelijke begroeting met Gerard en José Stoelinga gaan we aan de wandel, Yvonne heeft er zin in en wil aktie en niet praten. De zon glundert door het nog redelijk dikke bladerdek en je ruikt al heel goed de boslucht. Het mooie rondje over het landgoed van Huize Joppe is altijd weer echt de moeite waard. Tegen de klok van twaalf uur wandelen we naar het koffie adres, het Bosrestaurant. Er is ook net een uitvaartdienst bezig rond kerk van Joppe. In het restau¬rant genieten we van gebak en koffie die aangeboden wordt door de familie Stoelinga. We hebben al anderhalf uur gewandeld. Een klein uurtje later vervolgen we onze wandeling. Onderweg “kletsen” we honderduit. Eenmaal in Gorssel aangekomen, is het half twee.
We gaan bij Eetcafé “het Hoekje” naar binnen. De stamtafel is al keurig gedekt. Nu is het tijd om de benen even flink te strekken en te ruste te leggen. We drinken hier een wijntje of een ander sapje en bestellen onder andere de overbekende snert. We laten het ons goed smaken.
Zo goed dat de serveerster zelfs de grote pan op tafel plaatst en mede¬deelt maak het maar fijn op. Tegen drie uur neemt Hans het woord en bedankt Gerard en José wederom voor hun fantastische assistentie en overhandigt hen van de warme bakker uit Deventer, speculaasjes. Dan wordt er afzonderlijk afgerekend en we “kuieren” in een rustig tempo naar de bushalte in de Hoofdstraat, binnen 5 minuten zijn we er. Verhipt het begint lichtjes te regenen. Wat zijn we toch weer bofkonten geweest vandaag. Iets voor half vier komt de bus voorrijden en we nemen afscheid en laten ons vervoeren naar NS station Deventer. daar arriveren we een kwartier voor vier uur. Wat is het hier druk met bussen, het lijkt of dat alle touroperators vandaag passagiers moeten ophalen of zoiets. Maar snel horen we dat er nog steeds busver¬voer tussen Deventer en Zwolle is maar dat er nu ook busvervoer tussen Deven¬ter en Zutphen is. Wat is Deventer dan ineens een wereldstad.
In ieder geval hebben wij heerlijk gewandeld en geurende bosluchten opgesnoven.

De gasten vandaag zijn: Tinie Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Gunther Bosch, , Yvonne de Groot, Gerard/José Stoelinga, Hans
Veldwach¬ter

(Kenmerk: kiekuut\2005\herfstwandeling.05)