Verslag Herfst-boswandeling Joppe, dd. 3 november 2006. (81)

Het is beslist nog geen herfstweer, wel droog en de Soosluidjes van Kiekuut gaan toch aan de wandel. Iets voor half elf vertrekt de lijnbus naar halte Tramzicht bij ’t Joppe. Helaas is Yvonne niet gesignaleerd. Bij de halte staan Gerard en Jose Stoelinga al op ons te wachten. Eigenlijk hebben ze vandaag geen tijd maar toch tijd gemaakt, klasse!!. We wande­len nu een andere route omdat er twee horecagelegenheden vandaag niet toegan­kelijk zijn. We wande­len door o.a. de Kozakkenlaan naar het dorp Gorssel. Het is half twaalf als we bij het mooie pand van “De Roskam” in de Hoofdstraat aankomen. We nestelen ons in de mooie fauteuls. Genieten van de koffie maar vooral van het lekkernij­tje wat we erbij uitzoeken. We krijgen dit aangeboden van de Fam. Stoelinga. Als we om 12:17 uur willen vertrek­ken worden we geattendeerd dat ons verloren schaap Yvonne in aantocht is. Wat is er met Yvonne gebeurd. Ze heeft in Colm­schate haar bus gemist en eentje later gegaan, dat betekende dat onze bus al weg was. Ze denkt na en gaat met de volgende bus naar Gorssel en vraagt dan de weg naar Cafe “de Hoek”. Daar arriveert ze, maar eigenaar Gerrit deelt mede dat de groep pas om goed twee uur komt en het is nu iets over elf uur. Maar zegt hij stap maar in mijn auto ik heb de groep zien wandelen. Maar we waren inmiddels niet meer te vinden, want wij zaten binnen bij de Roskam, toen is de eigenaar aan het bellen geslagen en verduld de Ros­kam, nooit op gerekend dat we hier zouden zitten. Goed de groep is nu dus compleet. We kuieren verder en komen o.a. ook nog langs het mooie huis van Piet Zoomers. Om tien over half twee zijn we bij Cafe “de Hoek”, we nemen plaats aan de stamtafel en de geurende snert komt er aan. Hier nemen we ook afscheid van Gerard en Jose na onze lunch. Wij overhandi­gen de Familie een Deventer Koek. De groep bijft nog even zitten en gaat dan rond drie uur naar de bushalte. We hebben vandaag 112 minuten gewandeld door de mooie omgeving van Gorssel. De bus zoeft over de weg naar Deventer en dan gaat iedereen eigensweegs.
 
De gasten vandaag zijn: Hans/Gerrie Bonthuis, Gunther Bosch, Zaim Djulbic, Maria Gorree/Peter Hoogerdijk, Yvonne de Groot, Tonnie Nijsen, Gerard/José Stoelinga, Hans
Veldwach­ter

(Kenmerk: kiekuut\2006\herfstwandeling.06)