VERSLAG: bezoek RABO BANK te Deventer, dd. 14-11-2006 (82)


Vandaag gaat onze Soos zich storten op geldzaken. Rond de klok van tienen verzamelen zwij ons deze dinsdagochtend onder heerlijke lente-achtige omstandigheden bij het NS station te Deventer. Na een korte wandeling over het Vogeleiland met al haar luidruchti­ge dierenvolkjes naar de Singel. Hier ligt het parmantige gebouw waar de Rabobank Salland is gehuisvest. We worden hier door een gastvrij team ontvangen. Enkelen worden door het personeel herkend als oud medewerker en/of klant. We worden geloodst naar de bovenverdieping. Hier krijgen we koffie met iets lekkers erbij. Dan begint de uitleg over deze bank. We krijgen allemaal een folderset en wat leuks na afloop mee. Maar uw tekstschrijver noteert wat algemene opmerkingen:

* Gastheer/dames zijn; Marja Veltkamp, Lisette Mos en Henk de Weerd.
* Deze bank begonnen als Cooperatieve Boerenleenbank
Rabovastgoed, beleggingen Alex
* 9 miljoen klanten
* 52.000 medewerkers in 37 landen.
* 1,6 miljoen leden.
* kwartaal clubmagazine.
* Sponseren o.a. de NEBAS
* Foundationfonds gaat 1 procent van de winst in en uitgekeerd 0.75 landelijk en 0.25 lokaal.
* Zuid Salland 7 vestigingen
* Deventer hoofdkantoor
* Rabobank is marktleider in hypotheekverstrekkingen.

Dan verlaten we de vergaderzaal en gaan naar de begane grond. De ruimte hier is sfeervolg aangekleed. Men vertoeft in een soort huiskamer. Zelfs de spreekhokjes zie je en worden gedempt door muziek, zodat de omstanders het gesprek niet kunnen volgen. De baliemedewerksters hebben meer een receptionistenrol. Wij als slechtzien­den/blinden hebben terdege hulp nodig en kunnen die bij de Rabo in ieder geval altijd krijgen.

We krijgen uitleg bij de pinautomaat.
Wordt handmatig gevuld, door logistiek kan men berekenen wanneer topdrukte’s zijn. Je kunt zelfs op de kantoren binnen euromunten van 1 en 2 pinnen. Door het gebruik van deze automaten wordt het zogenaamde balieverkeer afgeschaft, alles gaat via het apparaat. Momenteel nog de pinpas met magneetstrip, die gaat verdwijnen en de chip komt er voor in de plaats. Dit allemaal om de fraude nog beter te kunnen bestrijden. Bij een automaat transactie wordt je via 2 camera’s opgenomen.
Dan drinken we nog een sapje en we krijgen een tas met info en wat hebbedingetjes  mee. Na het dankjewel woord van Hans gaat iedereen eigensweegs. Het is dan alweer bijna 13:00 uur.

De gasten van vandaag zijn: Tinie Beekman, Hans/Gerry Bonthuis, Gunther Bosch, Ria  van ’t Erve, Jan van der Horst, Lidy Klosters, Mikhail Kogan, Dick te Raa,  Gerard Lugten­berg, Dini Lutke Willink, Piet/Margo Schwengle en Hans Veld­wachter

(Kenmerk: Kiekuut/2006/rabobank.06)