Verslag Herfst-boswandeling Joppe, dd. 2 november 2007. (94)

Deze vrijdag start de dag met een onaangename miezerige regenval, maar op weg naar ons vertrekpunt houdt het gelukkig op. Tsjonge een geweldi­ge opkomst van de Kiekuut-luidjes. Mede door het duvels mooie herfst­weer, een aangenaam waterig zonnetje en een zachte bijna strelende wind en de temperatuur rond de 15 graden. Dat zijn de ingredienten voor vandaag. We begroeten als nieuwkomster Adrie Kool uit Epe. Op het busstation wordt deskundig de indeling gemaakt om zoveel mogelijk voordeel te hebben van de OV-begeleiderskaart. Vanaf tien uur wordt de groep groter. Om 10:23 stappen we met 13 personen de lijnbus in. Even later onder veel geklessebes rijden we naar “t Joppe”. Bij de halte “Tram­zicht” stappen we uit. De bus heeft dan nog een enkele inzittende. Ge­rard en José Stoelin­ga verwelkomen de Kiekuut groep hartelijk. Ze zijn onder de indruk van de grote belangstelling. Even wat handen schudden en dan gaan we aan de wandel, iedereen heeft een begeleider, alleen José heeft Yvonne en Gunther aan haar arm. Ons wordt verteld dat de kleuren van de bladeren schitterend van kleur zijn. We lopen via Landgoed “t Joppe, uiteraard wordt er flink bijgepraat. Na een klein uurtje vegen we de schoenen schoon op de deurmat van Eetcafe “de Zevensprong” (www.pa­nnenkoe­kenenzo.nl) De uitbater heeft enkele tafels aan elkaar geschakeld en dan komen de heerlijk geurende koppen koffie ter tafel, dat niet alleen een super vers stuk appeltaart krijgen we ook nog te verorberen. De Familie Stoelin­ga biedt dit ons allemaal aan. We vertoeven hier vanaf half twaalf en verpozen hier een kleine drie kwartieren. Dan gaan we de prachti­ge natuur weer in, de weergoden zijn met ons, dus mooi droog wandel­weer. We wandelen nu over de Veldhofstraat en net over de spoorweg­overgang gaan we links af en sjokken door het dikke bladerdek. Dit stukje is echt geweldig. We slingeren door deze mooie omgeving. Net voor de finish begint het weer iets te miezeren. Het is dan 13:40 uur als we het gastvrije Eetcafe “De Hoek” binnen komen. Jammer dat we niet aan 1 grote tafel kunnen zitten, dus het worden er twee op een kleine afstand van elkaar. De snert is ook niet zo als voorheen, menigeen mist het lange stuk worst, maar het is wel smaakvol. Dan is het weer tijd om afscheid te nemen, Hans spreekt warme woorden uit naar Ge­rard en José, ze krijgen van ons een chocolade-tegeltje met  de tekst “Groeten uit Deventer”. Ook bedankt Hans de medewerkers van “De Hoek”, Eric en Ingrid. Rond drie uur gaan we met ons “vijftienen” naar de bushalte. Hier nemen we afscheid van de Stoelinga’s. De bus rijdt mooi op tijd voor, 15:10, en met 3 strippen zijn we iets over half vier in Deventer. Hier wordt menigeen op bus en trein gezet
Wederom een mooie herfstwandeling, de foto’s van Hans Bonthuis en Peter Hoogerdijk zullen ongetwijfeld deze dag vertolken.
We hebben vandaag 140 minuten gewandeld, 28 minuten meer dan vorig jaar, klasse voor onze good old Mikhail van 82 jaar!!

En niet te vergeten alweer voor de 6e keer in deze magnifieke omgeving gewandeld.

De gasten vandaag zijn: Tinie Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Gunther Bosch, Ria van ’t Erve, Jose Grana Moreiras, Yvonne de Groot, Peter/Ma­ria Hoogerdijk, Carel Heerius, Adrie Kool, Mikhail Kogan, Ge­rard/José Stoelinga, Hans Veldwach­ter

 
(Kenmerk: kiekuut\2007\herfstwandeling.07)