VERSLAG 8e verjaardag met bbq bij de Fam. Beekman te Nij¬broek (88)

Het is zondag de 8e juli 2007, traditiegetrouw is de tweede zondag van juli de viering van onze Kiekuut verjaardag. Ook dit jaar is het weer even zoeken voor enkelen, omdat de Zeedijk in Nijbroek weer moeilijk bereikbaar is. Nu is er een omlegging vanwege een fietspad-aanleg. Desalniettemin komen de gasten toch allemaal mooi op tijd aan bij de Familie Beekman te Nijbroek. Tinie verwelkomt de gasten al bij binnenkomst, na de hartelijke begroeting meldt manlief Bart dat hij de “praattafel” mist. Verdorie nog aan toe die staat nog in het gesponsorde taxibusje van Rietman. Dus even nabellen en even later wordt de tafel afgeleverd. Frappant is dan dat de “tafel” zeer lang alleen staat, dus zonder omstanders. Omdat toetsenist Piet met zijn vrouw nog op vakantie zijn hebben we vandaag geen live muziek, maar de CD speler staat wel gereed om de stemming er weer goed in te brengen.

Rond de klok van 13:22 uur, zijn de Kiekuutluidjes present. Na al dat hemelwater van de afgelopen weken is het vandaag echt zomers, af en toe verschuilt het zonnetje zich nog even achter een wolkje, maar veelvuldig glundert hij aan de hemel. Er moeten zelfs nog zonnepetten  aan te pas komen. Na de koffie begint barkeeper Bart met het uitserveren van smaakvolle drankjes. Zoon Martijn heeft een eigen tap aangeschaft. Aansluitend houdt Hans zijn toespraak. Hij verwelkomt de aanwezigen, vooral alvast een bijzondere dank naar de familie Beekman voor de gast­vrijheid. Hier wat korte “meldingen”:
* Vandaag de 8e verjaardag en de 88e aktiviteit.
* Nieuw in ons midden Femmie en Ben Maas
* Als gast Carel en Carla Heerius.
* Günther Bosch, voorlopig in ziekenboeg ivm ontsteking aan zijn enkels.
* Clublied tekst nog onder de handen van Els Pasveer.
* De melodie blijft bestaan.
* Onze site www.soos-kiekuut.nl binnenkort voorzien van speakreader.

  • Woensdag 10

  •  oktober gaan we naar Zwolle voor de OV-chip.

* Proberen om een soort sponsor te zoeken, voor het 2e lustrum.
* Een dankjewel aan de fotograven en onze site bewaker, Hans, Peter en Tim.
Afsluitend met een toast op een mooi Kiekuut jaar.

Dan neemt Tinie het woord en deelt ons mede wat slagerij Walravens uit Twello allemaal voor ons in petto heeft. De barbeque wordt nog even van plek veranderd vanwege de wind die dan niet pal op onze reukorganen is geplaatst.
Onze lotgenoten worden keurig bediend van hapje en sapje door de “zienden”.

De familie Beekman heeft alles weer klaar staan voor een perfecte verjaar­dag. Vandaag dus geen Jouke en Piet maar andere wereldsterren, niet live maar via het schijfje, zoals Frans B. en Jan S. en niet te vergeten de Deventer Hanzezangers. Onze Jos zingt het Shanty lied “Hoog is de zolder” als een nachtegaaltje. Hans heeft uit Polen nog een speciaal flesje wodka met een grasspriet van het gras van de Zeedijk 29 meegenomen. Wel is aan de inhoud  een extract van Bisongeurtje toegevoegd, al met al een geurend gras-wodka drankje van veertig procent. Op dat moment wordt de praattafel wel omzoomd door de proevers, zowel van het mannelijk als het vrouwelijk geslacht. Her en der wordt er flink meegezongen met onze wereldsterren. Uiteraard slinkt de voorraad van de slager. Als toetje komt er nog een nagerecht op tafel. Het is dan alweer bijna acht uur. Hans houdt zijn slotrede en bedankt de familie Beekman nogmaals en wenst iedereen een wel-thuis en tot binnenkort bij Kiekuut. De clubvlag wordt ingenomen. Dan gaan de gasten afscheid nemen. De taxi’s rijden weer voor.

Tot ziens in Nijbroek op zondag 13 juli 2008.

De gasten van vandaag zijn:
Bart,Tinie,Mirjam,Martijn Beekman, Jamie Bijsterbosch, Hans/Gerry
Bont­huis, Ria van ’t Erve, Yvonne de Groot, Carel/Gerda Heerius,
Pe­ter/Maria­Hoogerdijk, Jos/Ria Karssemakers, Lidy Klosters,
Truus Lange­voort, Dinja Lankhorst, Ben/Femmie Maas, Willem/Corrie de Witte en Hans/Rijk­je Veld­wachter.

De afmelders: Günther Bosch, Zaim Djulbic, Carel/Gerda van Eck, Jan van der Horst, Mikhail Kogan, Gerard Lugtenberg, Tonnie Nijsen, Jouke/Els Pasveer, Piet/Margot Schwengle, Gerard
Ver­voort.

(Kenmerk: Kiekuut/2007/barbeque.07)