Verslag Boomplantdag bij Fa. Groen dd. 06.03.2009. (108a)

Onze bekende Hovenier Martijn Beekman, seinde ons in, dat de vorst langza­merhand wel uit de grond is en de boom bij de Firma Groen wel geplant kan worden. Even wat kortsluiten en met een klein groepje zijn we op vrijdag 6 maart naar de Holterwegegaan. De weergoden hebben het in de gaten, het is vruchtbaar weer, het druilt/miezert een beetje. Eerst een kop koffie drinken, het is pas 09:00 uur in de ochtend. Eric, snotverkouden, ontvangt ons. Na de koffie het erf op. Er wordt een mooi plekje uitgezocht voor de fruitboom. Het kost Martijn wel enige extra zweetdruppels, omdat de grond ook nog heel wat steen­afval herbergt. Maar na enige handelingen wordt dan de “Malus d.Transpa­rent Juane” geplant. Deze appelboom zal er voor zorgen dat er groene appels aan komen. Het is een hoogstam en de boom wordt ongeveer 4 tot 5 meter hoog.
Over ongeveer 3 jaar komen er appels aan.

Met dank aan fotograaf Willem Koks.

De gasten vandaag zijn:
Martijn en Tinie Beekman, Willem Koks en Veldwach­ter, Hans

(Kenmerk: Kiekuut/2009/groen.09a)