Verslag bezoek Fa. Groen en Nieuwjaarsborrel dd. 07.01.2009. (108)

Op 7 januari was onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Om 13.30 uur werden we bij de firma Groen woning‑ en projec­tinrichting verwacht. Het bedrijf is gevestigd in een nieuw en ruim pand dat een prettige sfeer uitstraalt mede door de ruime opzet en de vele ramen. De naam Groen komt via diverse groene wanden en verlichting onder de balie subtiel steeds weer aan bod. Na een hartelijke ontvangst en kennismaking werden we in 2 groepen verdeeld om zo kennis te maken met het bedrijf.
We werden rondgeleid door Eric Rumpf, de directeur van het bedrijf. Enthou­siast vertelde hij over het bedrijf dat zich heeft gespeciali­seerd in alles wat met wo­ninginrichting te maken heeft maar ook met de inrichting van bedrijven en instellingen. Zelfs voor de inrichting van jach­ten, caravans e.d. kan men bij de fa. Groen terecht. De stof­fen die worden gebruikt, allemaal in de kwaliteit van goed tot uitstekend; met prijzen van 35,‑‑ tot 400,‑‑ euro per strek­kende meter; hebben hun eigen specialiteit. Zo is het bijvoor­beeld belangrijk dat in vakantie­huis­jes slijtvaste stof wordt gebruikt maar ook dat het tegen water kan zodat er niet direct watervlekken op de vloerbedekking of op de meubelen wordt achtergela­ten. In de werkplaats konden we zien hoe een stoel met siernagels werd afgewerkt en hoe op het atelier op dat moment stoelhoe­zen werden gemaakt. Meubelen die worden bekleed zijn binnen een week klaar en worden gehaald en gebracht. In de voorraadruimte staat apart een machine waar polyether mee gesneden kan worden. Het polyether en het leer dat hier is opgeslagen konden we rustig bekijken.
Beneden is de kantine met een aparte rookvrije ruimte en wat velen van ons aansprak…er staat een gokkast!
Op de eerste etage staan meubelen en is er een zeer ruim aanbod aan gordijnen. De firma Groen is het tweede bedrijf in Nederland waar “Luxaflex”  een advies­ruimte heeft ingericht met een zeer ruime keuze aan materialen, zowel van stof als van kunststof. Hier kunnen zowel vertegenwoordigers van be­drijven als particulieren hun keuze maken. Er is een aparte ruimte ingericht voor tapijt, laminaat en parket. De manier waarop dit wordt gepresenteerd is zeer aantrek­kelijk en over­zichtelijk. Bijvoorbeeld door een wand van diverse kwaliteit vloertegels in de maten 20 x 20 cm. van 24 tegels breed en 10 tegels hoog gesorteerd op kleur. Het geeft een overzichtelijk en toch rustgevend inzicht. Het doorlopende pad op de boven­verdieping is gemaakt van de soorten en kleuren parket die hier o.m. worden verkocht. Ook de directiekamer bevindt zich op deze etage. Ruim en gezellig ingericht zodat het geen straf is om hier een uurtje over te werken. Vanaf de trap is er uitzicht op de balie, waaraan 4 mensen kunnen werken.

Nadat we afscheid hadden genomen zijn we met de taxibus van Taxi Rietman, bestuurd door Harm Bot (gra­tis vervoer) naar de tapasbar “Del Mar” aan de Brink te Deventer gereden. In zijn nieuwjaarstoe­spraak sprak Hans de wens uit dat we weer een prettig jaar met elkaar mogen hebben en bedankte hij Eric Rumpf, die met ons meegekomen was, voor de hartelijke ontvangst. Hij bood hem namens Kiek uut een appelboom aan, die groene appels zal voortbrengen. Gezien de tijd van het jaar wordt er afgesproken wanneer deze geplant kan worden. Vervolgens wordt Hans nog in het zonnetje gezet door Tinie, voor zijn vele werk krijgt hij geschenkbonnen. Na een gezellig samenzijn, waarbij de tapas door de fa. Groen werden aangeboden, ging iedereen rond zes uur weer huiswaarts.

Met dank aan onze verslaggeefster Margo Schwengle en hoffotograaf Hans Bonthuis.
De gasten van vandaag zijn: Bart/Tinie Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Gunther Bosch, Ria van ’t Erve, Jose Grana Moreiras, Yvonne de Groot, Carel Heerius, Ineke en echtgenoot Hovenkamp, Jan van der Horst, Willem Koks, Margaret Pauli, Hans Plant, Piet en Margo Schwengle, Wil­lem/Corry de Witte en Veld­wachter, Hans.

(Kenmerk: Kiekuut/2009/groen.09)