VERSLAG 11e verjaardag met bbq bij de Fam. Beekman te Nijbroek (120)

Nederland gaat momenteel gebukt onder een tropische hitte, de Oranje voetbalkoorts en wij als Soosleden vieren alweer de elfde verjaardag van Kiekuut. Op de verjaardag zelf een mail gestuurd met ons clublied om alvast in de stemming te komen voor de viering van de 11e verjaardag. Op zondag de 11e juli 2010, viering van de 11e verjaardag en ook nog in de avonduren de finale van het WK voetbal te Zuid Afrika (Holland-Spanje), zijn wij voor de 8e keer te gast bij de Fam. Beekman, te Nijbroek. Iets voor 14:00 uur staat de gesponsorde bus van Taxi Rietman voor het NS station te Deventer. Chauffeuse Bernadette bestuurt de Mercedes Sprinter feilloos naar de Zeedijk te Nijbroek. De overige gasten komen met eigen vervoer en/of taxi. Het is nog stil op het evenemententerrein van de Familie Beekman. Helaas hebben de muzikanten het laten afweten, vanwege vakantie perikelen. (Piet heeft vanwege zijn “goede” gezondheid er enkele weekjes bij genomen) Alras wordt er muziek gemaakt door de geluidsdrager. Dan is het genieten van een beker heerlijke koffie en een overheerlijke tompouce met daarop vermeld 11 jaar en ook nog helemaal in de Oranjekleur gemaakt. Deze versnapering wordt ons aangeboden door Schildersbedrijf en Vastgoed Lenferink uit Deventer. We zitten dat op te peuzelen onder de kap van de schuur en met onze snuitjes in de wind. Het is na het noodweer van gisteravond toch alweer iets boven de dertig graden. De presentielijst wordt voorgelezen, nieuw begroeten wij Jan en Ria Davids en Babou de nieuwe geleidehond van Ria Hoogerdijk. Dan is het tijd voor de toespraak van Hans.

Hij vindt het prachtig om na een periode van een half jaar weer present te zijn bij Kiekuut, iedereen heeft kunnen lezen wat Rijkje allemaal over mijn gezondheid heeft gemaild. Hans vindt het wel jammer dat Kiekuut geen aktiviteiten onderneemt als hij, in dit geval door ziekte, buitenspel is. Vooral omdat vorig jaar voor ons toch een donders mooi jaar is geweest met een geldelijke injektie van de Sallandse Pluim. Reden genoeg om Kiekuut nog beter op de rails te zetten. Overigens vandaag is het het 120e uitje, alle verslagen zijn te lezen/luisteren op de website van Kiekuut, die keurig wordt bijgehouden door ons aller Tim Ellis. Dan is het tijd om het glas te heffen en het clublied te zingen, dat gaat met horten en stoten, ik bedoel het zingen. De Soosvlag luistert/wappert vrolijk mee. Hans meldt ook nog de sponsoring van de Firma RIHO uit Vorden, direkteur Henk Riethorst heeft ons laten weten dat volgend jaar een heus dweilorkest de feestvreugde zal ondersteunen. Natuurlijk is dit evenemententerrein van de Familie Beekman ook een sponsor, het is prachtig om hier te mogen vertoeven. Dan geeft hij met plezier het woord aan de gastvrouw van vandaag, Tinie Beekman. Op de website te beluisteren hier. Tinie heet ook iedereen welkom en ze doet de groeten van o.a. Adri en Tonnie en is blij dat Hans weer in ons midden is en ze zegt laat ons niet meer zo schrikken. Ze overhandigt hem namens de Soosleden een pitrieten mand met veel lekkernijen van worst tot kaas en rode wijn tot pruimensap, van het bedrijf Hof van Twello. Ook nog waardebonnen die hij zelf mag besteden voor iets leuks. Hans bedankt tussendoor de Soosleden voor dit gebaar. Tinie gaat dan verder met haar praatje, nu over de barbeque en wat voor sapjes er allemaal in voorraad zijn. De zeer bekende slagerij ter Weele uit Oene verzorgt weer het vlees, dit keer voor ons een gevarieerd aanbod van 5 stukjes vlees en de salades genaamd Trio, zalm, rundvlees en waldorfsalade. Het klinkt wederom allemaal zeer smaakvol. Tinie vraagt om de doelgroep te assisteren bij de barbeque. Het is dan tien minuten voor drie en de hoogste tijd om met elkaar te gaan klessebessen. Ik wil jullie nog even een culinaire tip van Willem onze Mosterdman niet onthouden en wel de volgende; zaai wat mosterdzaadjes in tuinaarde in een bakje, stukje plastic er over spannen en na een dag of acht zijn de plantjes een 15-tal centimeter hoog. Knip de blaadjes eraf en leg die op een boterham bijvoorbeeld met tomaat of mix de blaadjes door de sla. Dit geeft een aparte smaak aan het hapgerecht. Er valt potjandorie ook nog een drupje hemelwater, maar dat is zeer gering en even later wordt de praattafel goed bevolkt. Het is bijna vijf uur, 16:48 als de barbeque wordt geopend door Bart en Tinie Beekman. We laten het ons goed smaken. Vandaag wordt ook de WK voetbalfinale in Zuid Afrika gespeeld, ons Oranje speelt dan de finalewedstrijd tegen Spanje. Jammer dat Jose er vandaag niet bij is, hij vertoeft al in zijn geboorteland Spanje om het kampioenschap van de Wereldkampioen daar te vieren. Vanavond laat weten we het Olanda of Espana. Traditiegetrouw komt het flesje Wybrowa Blauw op de tafel en enkelen nippen weer van dit Poolse vocht. Dan komt het dessert aan de orde en dat gaat er ook bij iedereen goed in. De klok tikt door en een kwartiertje voor half acht komen de eerste taxi’s weer voorrijden. Iedereen bedankt voor het gezellig samenzijn bij de gastvrije familie

Beekman. En ook dank aan Taxi Rietman, RIHO Techniek, Lenferink Schildersbedrijf en Vastgoed Deventer. Iedereen is op tijd thuis voor de grote finale, die uiteindelijk door de Spanjaarden wordt gewonnen met 1-0.


Kijk ook eens op:

www.lenferink.com

www.trc.nl

www.rihotechniek.nl

www.slagerijterweele.nl


De gasten van vandaag zijn:

Bart,Tinie,Martijn Beekman, Hans/Gerry Bonthuis, Gunther Bosch, Jan/Ria Davids, Ria van ’t Erve, Peter/Maria Hoogerdijk, Dinja Lankhorst/Mirjam Beekman, Gerard Lugtenberg, Willem de Witte en

Hans/Rijkje Veldwachter.

 

(Kenmerk: Kiekuut/2011/barbeque.11)