Verslag 8e Herfst-boswandeling ’t Joppe, dd. 5 november 2010. (125)

 Absurd weer is het momenteel in ons landje, gisteren vooraf aan onze 8e edietie van de Herfstwandeling, was de temperatuur rond de 15 graden en bewolkt en af en toe een miezerige regen. In de avond uren kwam er een wispelturige zuidwesten wind opzetten. Het leek wel of je in een warm land was. Maar vandaag de eerste vrijdag van de maand november is het weer heel anders, de wind is gedraaid naar het westen en is matig, een regengebied is in aantocht. eerst lichtjes en kort daarna een beste bui, net als we de bus van Syntus willen instappen, velen al met de OV-Chip­kaart. Gelukkig is de strippenkaart tot volgend jaar september in onze omgeving nog van toepassing. Om tien over tien vindt de begroeting plaats in de NS hal en om 10:22 vertrekt lijn 56 richting Borculo. Iets voor half elf stappen we uit bij Halte de Viersprong te Epse. Na de hartelijke begroeting van Gerard en Jose Stoelinga gaan we aan de wandel. We zijn vandaag met een record aantal Kiekuut luidjes en ook de viervoeters zijn er met zijn 3-tjes. Eerst steken we de drukke Lochemseweg over en wandelen door de Oude Larenseweg, dan verderop de drukke weg weer over en we verdwij­nen in de Huzarenlaan richting “t Joppe. We kunnen na een uurtje al bij het Bosrestaurant aanschuiven, maar omdat de eigenaar vertikt eerder open te gaan hebben we nog een klein stukje heen en weer gewandeld. Er zijn zelfs nog een een paar minuten over om enkele nette moppen te vertellen. Maar eindelijk om 12:05 stappen we druipnat binnen bij het Bosrestaurant aan de Joppelaan. Hier worden we getrakteerd door Gerard en Jose op een kop geurende koffie en een heerlijk stuk appelgebak. Er wordt flink gebabbeld door de 16 aanwezigen. Tijdens deze pauze is het buiten droog geworden en warempel het wordt schel in de lucht. De klok wijst 12:45 als we weer buiten aan de wandel gaan, we slenteren tussen­door naar de Veldhofstraat. Dit keer niet via de bospaden vanwege de glibberigheid. De honden mogen veelvuldig los lopen en ze maken er een dolle pret van. Het is 13:40 uur als we Eetcafe “t Hoekje, ook aan de Joppelaan, binnen wandelen. We worden door Freddy en Cindy bij de voordeur al hartelijk welkom geheten. Ons tweede deel van de wandeling hebben we droog afgelegd, net als we naar binnen willen begint het weer te regenen, maar de temperatuur is niet koud, we denken een graad of 13. We nestelen ons in het bekende Hoekje van het Hoekje. Eerst bijkomen van de fikse wandeling. We hebben dus gewandeld, 2 uur en 25 minuten. Schatting van de afgelegde kilometers komen we op 7. De sapjes smaken voortreffelijk, rond 14:15 komen de mondvermaakjes op tafel. Traditiege­trouw wordt er veelvuldig van de snert geproefd, helaas met stukken worst in de soep en niet meer met de o zo bekende Hema worst­lengte. na al deze versnaperingen houdt Hans zijn dankjewel woord­je. Want het was weer genieten om met hen te mogen wandelen en er is heel wat afgekletst onderweg. Ze krijgen van ons het bekende chocolade tegeltje met als tekst Jose/Gerard bedankt van Kiekuut. Iedereen verheugt zich dan op het clublied, maar eerst krijgt Gerard nog onze ledenlijst. We gaan het even controleren of hij en Jose de Soosleden eruit halen die vandaag present zijn, met hulp lukt het aardig. Dan is het de hoogste tijd voor het clublied. Freddy doet de CD in de speler en de zienden zingen de tekst mee vanaf het papier. Dan is het even schrikken, de tijd. Het is alweer 7 minuten voor drie en de bus vertrekt om 12 minuten over. Dus er wordt snel afgerekend van spijs en drank. En in gezwinde spoed gaan we naar de bushalte nabij de Kerk te Gorssel. Dat is slechts 5 minuutjes lopen. Bij de bushalte nemen we afscheid van Gerard en Jose. Enkelen zijn met de auto van Bart Beekman vertrokken. de overgebleven elf luidjes gaan met de bus naar Deventer. Onderweg geen vertragingen en we zijn keurig op tijd, 15:30 bij het NS Station. Wederom afscheid nemen, het is droog, en iedereen kan bijna aansluitend bus of trein halen. We kunnen terug zien op een geslaagde dag, dan was het weer nat en dan weer droog, hoffotograa Hans Bonthuis heeft alles weer vastgelegd en we kijken nu alweer uit naar de negen­de editie in 2011.
Kijk ook eens op:
www.eetcafe-dehoek.nl en www.bosrestaurant.nl  

De gasten vandaag zijn:
Tinie Beekman, Hans Bonthuis, Ria van ’t Erve, Jose Grana Moreira, Yvonne de Groot, Peter/Maria Hooger­dijk met Babou, Willem Koks, Adrie Kool met Ismo, Ben/Femmy Maes, Margaret Pauli met Hera, Hans Plant, Ge­rard/Jo­sé Stoelinga, Hans
Veldwach­ter

(Kenmerk: kiekuut\2010\herfstwandeling.10)