VERSLAG 12e verjaardag met bbq bij de Fam. Beekman te Nijbroek (130)

Op de dag zelf, hebben alle Soosleden een felicitatiemail gekregen met ons clublied. Vandaag, zondag de 10e juli is rond de klok van half twee alles bij de Familie Beekman gereed voor de verjaardag. Maar dan komt er een meneer zich melden. Hij heeft een draaiorgel bij zich en in een mum van tijd is dit orgel geplaatst op het evenemententerrein van de Familie. Rond die tijd zijn de overige Soosleden ook onderweg naar Nijbroek, waaronder de gesponsorde Iveco-bus van TCR Vervoer uit Deventer met chauffeur Arie Smit en 13 passagiers. Een minuut of tien over twee worden de 29 Soosleden welkom geheten door de Familie Beekman en uiteraard ook door de gezellige draaiorgelmuziek. Dit muzikale gebaar is door onze muzieksponsor Henk Riethorst van RIHO Techniek geregeld. Het weer is prima rond de 21 graden en een licht windje. De koffie wordt ingeschonken en we genieten van een heerlijke chocoladetraktatie, genaamd Amaretti au Kir. Deze lekkernij is ons aangeboden door Schildersbedrijf en Vastgoed Lenferink uit Deventer. Ondertussen melden Henk en Joke Riethorst zich ook in het feestgedruis. Henk vertelde dat het Dweilorkest niet ging lukken vanwege vakantie, maar door even op internet te kijken is hij bij de aanwezige orgelman terecht gekomen. Het is Jeroen van Baden uit Koedijk. Jeroen heeft er zijn beroep van gemaakt, hij schrijft op verzoek ook zelf orgelbladmuziek en trekt het ganse land door. Dan is het tijd om het glas te heffen, onze begeleiders helpen de Familie Beekman goed met het uit serveren. Even daarvoor het welkomstwoord van Veldwachter, Hans, en de aanwezigen beginnen ons clublied te zingen, maar dat ging niet zo vlotjes. Vervolgens bedankt hij de Beekmannetjes voor de gastvrijheid op dit prachtige evenemententerrein en overhandigt Tinie een Bonbonniere, dan warme woorden van welkom aan Henk en Joke Riethorst, waarop hij nu ons weer heeft getrakteerd is van de bovenste plank. Om nog even te blijven bij de sponsoren, ook een hartelijke dank aan Lenferink en v/h Taxi Rietman uit Deventer nu TCR Vervoer genaamd. Hans memoreert dat we al weer voor de 9e keer in Nijbroek te gast zijn. Vorig jaar bij de verjaardag was het het 120e uitje en vandaag de 130e keer. Hans sluit af met de mededeling dat in NVBS-land Jaap Hertog is geopereerd aan zijn hart, er gaat een beterschapskaart rond en die sturen we naar hem op. Jaap is goed herstellende. Dan is het de beurt aan Carel die de presentielijst vakkundig voorleest. Aansluitend krijgt Tinie het woord (luister). Ook Tinie heet iedereen van harte welkom en bedankt haar Familie voor de inzet die ze nu al hebben gedaan om alles voo elkaar te krijgen. De barbeque is verzorgd door Slagerij Buurman uit Twello. Er kan gekozen worden uit 17 verschillende soorten stukjes vlees en de gasten mogen hiervan 5 stuks nuttigen, dus voor iedereen is er wel wat wils. Ook present rauwkost, stokbrood, aardappelsalade, rundersalade en als toetje ijs van Talamini. En niet te vergeten de verschillende soorten sapjes. Onder applaus en een driewerf Hoezee voor Soos Kiekuut beeindigt Tinie haar toespraak. Het is dan genieten van Draaiorgel “Roxy”, allerlei soorten genres uit de muziekwereld wordt door het orgel gespeeld (luister). De aanwezigen praten gezellig met elkaar. Tegen half vijf wordt de barbeque geopend door Bart en Tinie. Dan wordt het stil op het terrein, iedereen is aan het eten. Om vijf uur stopt ons draaiorgel er mee. Hans bedankt hem, attendeert de aanwezigen nog er op dat Jeroen CD’s bij zich heeft voor 9,95, onder applaus pruttelt zijn motortje en Roxy en Jeroen verlaten het terrein (luister). De praattafels zijn bevolkt als er een glaasje wodka wordt ingeschonken. Er worden ook nog wat Kiekuut zaakjes besproken, o.a. over het koperen feest en wanneer is de Grand Prix van Kiekuut, de ledenlijst wordt uitgedeeld en een kadootje van Valys. Op verzoek wordt de ledenlijst digitaal opgestuurd naar hen die op de lijst staan. Na het overheerlijke ijs van Talamini en aangevuld met slagroon en fruit is het alweer bijna de hoogste tijd voor vertrek. Hans tracht nog een lied in te zetten, maar daar zijn betere zangers voor in de wieg gelegd. Het merendeel van de gasten vertrekt net iets over half acht. Iedereen bedankt voor het gezellig samenzijn bij de gastvrije familie

Beekman. Want zij hebben nog een beste klus, denk maar aan de afwas en het opruimen van alles. Zeven minuten voor acht is de gesponsorde bus weer bij het NS Station te Deventer.

Kijk ook eens op:

www.rihotechniek.nl

www.trc.nl

www.lenferink.com

www.buurmantwello.nl

www.daarisdeorgelman.nl


De gasten van vandaag zijn:

Bart,Tinie,Martijn Beekman, Hans/Gerry Bonthuis, Gunther Bosch, Jan/Ria Davids, Ria van ’t Erve, Jose Grana Moreira, Yvon de Groot, Carel/Carla Heerius, Peter/Maria Hoogerdijk, Jan van der Horst, Dinja Lankhorst/Mirjam Beekman, Gerard Lugtenberg, Tonnie Nijssen, Jouke/els Pasveer, Bart Schotman, Piet/Margot Schwengle, Willem/Corrie de Witte en

Hans/Rijkje Veldwachter.


(Kenmerk: Kiekuut/2011/barbeque.11)