VERSLAG 9e Herfst-boswandeling in omgeving Joppe dd. 4 november 2011. (133)

Wat hebben wij vandaag toch mooi weer gehad tijdens onze wandeling door het mooie gebied van Gorssel/’t Joppe. Voor begin november was het extreem goed weer. Veel zon, heldere blauwe hemel en aangenaam temperatuur van zo’n 17 graden Celsius. De gedachten gaan er naar uit dat dit de mooiste novemberwandeling van de afgelopen 8 jaar is, wat het weer betreft.
Nadat iedereen aanwezig was in het stationsgebouw in Deventer, is iedereen gekoppeld met begeleiderskaart en de OVChipkaart. De chauffeur was goed gezind en nodigde menigeen uit om in zijn voertuig te komen. De chauffeur in zijn nopjes een mooie Syntus bus vol met vrolijke mensen op weg naar Epse. Bij de halte Hassinklaan zijn we uitgestapt. Daar stonden onze gastvrouw en gastheer (Jose en Gerard Stoelinga) ons allen op te wachten. We werden hartelijk verwelkomt en Gerard liep met Hans voorop richting het bos.
We liepen door het Hassinkbos. Tjonge tjonge wat is het buiten in de natuur toch mooi met al die gekleurde bladeren, het zonnetje in ons gezicht en de heerlijke herfstgeuren. Aangezien het nog niet echt heeft gevroren en het najaar erg zacht is, zijn er in november nog veel blaadjes aan de bomen en struiken. Zoveel verschillende kleuren, teveel om te benoemen.
We verlaten het Hassinkbos en gaan de Huzarenlaan op. De rust wordt verstoord door een postbode die aan het bezorgen is en gebruik maakt van een auto. Dit is een vrij lange zandweg met links en rechts mooie vrijstaande huizen. We lopen van deze weg af en slaan af naar de Dommerholtsweg en even verder lopen we de Flessenbosweg in om alvorens weer verderop de Huzarenlaan te bewandelen. Ojee, een aardige vrouw komen we tegen met veel honden, justum, de uitlaatservice van de viervoeters is aan het werk. We komen langs een mooi vrijstaand huis wat een de stijl heeft van een Engels landhuis (kleine raampjes). Uiteindelijk belanden wij in het dorpje Joppe. We naderen een spoorwegovergang, een kerk, een school, enkele huizen en uiteraard een cafe/restaurant. Om onze benen wat rust te geven zijn we tegen 11.45 uur het Bosrestaurant Joppe in gegaan. Daar werden we door Jose en Gerard getrakteerd op koffie/thee met appelgebak en natuurlijk mocht de slagroom niet ontbreken.
Iedereen heeft weer kunnen bijkletsen, rusten en een sanitaire stop kunnen maken.
Om 12.35 zijn we weer met ons allen verder gaan wandelen, op Diny en Gerrie na, die worden opgehaald en gebracht naar het eindpunt per auto. De rest wandelt naar het landgoed Huis te Werken, wel even oppassen bij de slagboom. Wat een ruimte en uitzicht. De begeleiders vertelden iedereen wat ze zagen. Via dit landgoed lopen we verder en komen bij het landgoed Amelte aan en ook nu dus weer oppassen voor de grote slagboom. Via een mooi pad lopen we weer richting uitgang van Amelte. Gerard Stoelinga heeft ons verrast  met een hindernis. We konden kiezen om over het prikkeldraad te stappen, of over/onder  de slagboom van Amelte te gaan. Alle opties zijn door ons overwonnen en we konden dan ook met een gerust hart de weg vervolgen. Dus nu op weg naar eetcafe de Hoek in Gorssel. Vanwege de tijd, wordt er nog een kleine lus gelopen.
Daar aangekomen hebben we binnen gezeten aan de voor ons gedekte tafels. We hebben onze kelen weer kunnen bevochtigen en konden op adem komen.
Niemand van ons was het opgevallen dat Corrie en Willem de Witte niet in het cafe aanwezig waren. Na de pauze in Joppe hebben zij nl. rustig aan moeten lopen en zijn wij hun uit het oog verloren. Dus volgende keer moeten we met ons allen elkaar in de gaten houden. Gelukkig hebben Corrie en Willem op eigen houtje dit eetcafe kunnen vinden en mee kunnen genieten van een sapje en hapje. Voor velen van ons was er de welbekende erwtensoep met roggebrood en spek.
Carel heeft traditiegetrouw de presentielijst opgelezen en gaf daarna het woord aan Hans.
Hans heeft nog een woord van dank uitgesproken aan Jose en Gerard Stoelinga en hij heeft nog enkele mededelingen gedaan. Als blijk van waardering zijn de bekende tegeltjes uitgereikt aan Jose en Gerard. Daarna hebben we uiteraard ons Soos Kiek Uut lied gezongen en de fam. Stoelinga heeft van te voren goed geoefend dus zongen zij met volle borst mee.
Nu lekker eten en babbelen en een drankje. We zijn iets uitgelopen met de tijd, dus zijn we met z’n allen een bus later weer vertrokken naar het station in Deventer, waar een ieder weer zijn eigen weg is gegaan.
Bij dit verslag zijn weer de foto’s geplaatst die door onze Kiekuutfotograaf Hans Bonthuis zijn gemaakt. Ook de nodige plaatjes van het toestel van Hetty Ellis staan er bij.

Op naar de tiende boswandeling in 2012.

Uw verslaggever Carel Heerius

 

De gasten van vandaag zijn:
Bas Barendregt, Diny Lutke Willink, Tinie Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Ria van het Erve, Yvon de Groot,  Peter/Maria Hoogerdijk,, Ben/Femmy Maes,  Willem/Corrie de Witte, Hetty Ellis, Jose Grana Moreira, Jan van der Horst, Adrie Kool, Hans Plant en Carel Heerius/Veldwachter, Hans.
Gastvrouw en gastheer zijn Jose/Gerard Stoelinga.
Onze viervoeters: Babou en Ismo

Kenmerk: Kiekuut/2011/boswandeling