Verslag Dickens festijn Deventer 18-12-2011 (135)

Dit jaar (18 december 2011) was het al weer de elfde keer dat Soos Kiek Uut naar dit festijn is gegaan. Dit jaar geen vorst en/of sneeuw bij de 21e Dickens-festijn in Deventer. Echter het was wel fris, dus muts, jas, sjaal en handschoenen hoorden er wel bij.

Dit jaar zijn we dus wat later van start gegaan en was het programma ietsjes aangepast. Helaas kon Günther niet op tijd de trein halen, dus is onze hoffotograaf op het station blijven wachten om hem op te vangen en te begeleiden naar de broederenkerk, aangezien de heren niet meer tijd hadden om naar de Vlinder te lopen. Rond de klok van 12.00 uur vertrokken de andere aanwezigen vanaf de stationshal richting broodjeszaak de Vlinder in de Nieuwstraat. Daar aangekomen hebben we een warme kop koffie/thee gedronken, zodat we warm naar de broederenkerk konden lopen.
Daar was een optreden van een koor genaamd Dékoor. Yvonne de Groot is sinds kort ook lid van dit koor, echter zij kon nog niet acte de presence geven, aangezien haar stembanden nog geen goede voorbereiding hebben genoten. Jammer voor ons, anders hadden we ons sooslid eens van een andere kant kunnen horen. We hebben in de broederenkerk dus geluisterd naar enkele liederen die dit koor ten gehore brachten. Link koor.
Het was even na enen dat wij met 13 personen richting de Brink liepen om ons te melden bij het begin van de Walstraat, waar we elk jaar toestemming krijgen om van daar uit de Walstraat in te lopen. Echter dit jaar konden we niet gebruik maken van deze toegang, maar werden we door een crew naar een zij-ingang van de Golstraat gebracht, om daar onze tocht door het Dickensfestijn voort te zetten. Afijn een iets andere start, maar eenmaal in de Golstraat konden we weer ervaren dat het Dickensfestijn een gezellig, vermakelijk en heerlijk evenement is. Elk jaar is het weer leuk om al die figuren, kraampjes, gezang etc. goed te ervaren. Geuren van wafels/koffie/warme wijn etc.

Dit jaar was het de 21e keer dat dit festijn werd gehouden.
We hebben weer veel Dickens figuren voorbij zien komen. Link The Queen
Iedereen is met begeleider op eigen houtje door het bergkwartier gelopen en we verzamelden ons weer bij de uitgang in de Menstraat om 14.45 uur. Uiteindelijk zijn we tegen de klok van drieën naar de Lebuïneskerk gelopen om daar te luisteren naar het Deventer Symfonisch Orkest. Link orkest.  We waren weer wat opgewarmd en zijn rond half vier naar een klein cafe achter de kerk gelopen om daar wat te drinken en na te praten. Dat was bij de Borrelaar. Na een uur gezelligheid gingen we in twee groepen naar twee verschillende locaties om wat warms te eten. Een groepje ging naar een restaurant in Apeldoorn en de anderen gingen naar de griek Sirtaki op de Brink. Ja ja één begeleider moest drie blinden en een slechtziende zo veilig mogelijk naar de griek brengen. Deze begeleider krijgt er steeds méér aan zijn schouders, nu dus vier personen en in juli drie tijdens het wandelen op het blote voetenpad in Twello.

Wij hebben lekker gegeten en ik ga ervan uit dat de anderen in Apeldoorn ook lekker hun magen hebben kunnen vullen. ’s-Avonds zijn Günther, Ria en Yvonne weer naar het trein/busstation gebracht en daarna is Veldwachter Hans begeleid naar zijn home.
We kunnen weer terug kijken op een geslaagde dag.
Tot volgend jaar.

Uw verslaggever,
Carel Heerius

Kijk ook maar eens op www.dickensfestijn.nl

De gasten van vandaag zijn:
Tinie/Bart/Martijn Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Ria van het Erve, Günther Bosch, Herman en Willy Brinkman, Yvonne de Groot, Willemien Koks, Carel Heerius en Veldwachter, Hans.

Kenmerk: Kiekuut/Dickens.11