13e Verjaardag van Soos Kiekuut 08.07.2012. (143)

Gisteren waren we echt jarig en hebben we de puberleeftijd van 13 jaar bereikt, iedereen heeft per mail de felicitatie ontvangen. Op deze zonnige/bewolkte zondag de 8e juli 2012 zijn weer veel Kiekuuters naar Nijbroek afgereisd. Met taxi, eigen ver­voer en de gesponsorde personenbus van TCR Deventer. Het evenemententerrein van de Fam. Beekman is uitgebreid en er staat nu zelfs ook een heuse tent om de verwachte regenval goed te geleiden. Na de koffie met de aangeboden lekkernij van Vastgoed/Schildersbedrijf Lenferink uit Deventer zijn de gesprek­ken al volop bezig over het wel en wee van de aanwezigen. Het welkomst woord van Hans volgt, (audio), hij blikt terug en vooruit en vertelt dat het komende jaar veel nieuwe uitjes de revue zullen passeren. Ook dankt hij de sponsoren en vooral RIHO in de persoon van Henk Riethorst (vandaag jarig), vorig jaar stond er nog een draaiorgel en nu is onze vakbekwame acoordeonist Mark Kornet aanwezig. Ook niet te vergeten het gastvrije familieteam van Beekman. Hans sluit af met de woorden dat het verjaardagsfeest niet wordt gevierd in je eentje maar met eendjes, badeendjes wel te verstaan. We houden in de loop van de middag een badeendjes wedstrijd in het zwembad. Het is tijd om weer gezellig te klessebessen en sapjes te drinken tot dat Tinie het woord krijgt om het een en ander te vertellen over de barbeque, (audio). Heel af en toe valt er een buitje regen, maar als het zonnetje weer schijnt gaan direct de praattafels weer naar buiten, Mark zorgt ervoor dat de zangkeeltjes veelvul­dig in beweging zijn en de dorstige kelen worden op de juiste wijze gesmeerd. Vadertje tijd tikt door en dan is het de hoogste tijd voor de barbeque, hij is al op temperatuur en hoor het commando van Tinie en het o zo mooie lied, (audio). Het smaakt iedereen voortreffelijk en de keus is zeer uitgebreid, er blijft niet veel over en dat zegt genoeg. Na even uitbuiken en wat zingen, (audio). Helaas moeten we afscheid nemen van Mark en dat doen we op een ludieke wijze met Adieu mein kleine garde Offizier en Gute Nacht Freunde, (audio). Hierna krijgen we nog ijs toe van Talamini. De klok tikt al aardig weer naar half acht en tijd om naar huis te gaan. Hans bedankt nogmaals de familie Beekman van harte en memoreert dat de eendjes vandaag niet in aktie zijn geweest met de race en wenst iedereen een wel thuis en graag tot een volgende keer. De taxibus met chauffeur Gerrit Eilander zet ons iets over acht uur weer af bij het NS Station te Deventer. Het was weer een donders mooie verjaardag en Mark zong nog even dit (audio).
 
 
Kijk ook eens op:
www.rihotechniek.nl
www.trc.nl
www.lenferink.com
www.buurmantwello.nl

En niet te vergeten onze Hoffotograaf Hans Bonthuis op www.soos-kiekuut.nl

 

De gasten van vandaag zijn:
elly Beek, Bart,Tinie,Martijn Beekman, Hans/Gerry Bont­huis, Ria van ’t Erve, Jose Grana Moreira, Yvon de Groot, Pe­ter/Maria ­Hooger­dijk, hans Plant, Dinja Lank­horst/Mirjam Beek­man, Bart Schot­man, Piet/Margot Schwengle, Wil­lem/Corrie de Witte en
Hans/R­ijkje Veld­wachter.

(Kenmerk: Kiekuut/2012/barbeque.12)