Verslag 10e Herfst-boswandeling ’t Joppe, dd. 9 november 2012. (148)

Negentien Kiekuut wandelaars hebben zich aangemeld voor de tiende Herfstwandeling onder leiding van Grard en Jose Stoelinga. Zij hadden vroeger een florerende sportzaak in Deventer en zijn grote liefhebbers van de wandelsport. Organisator Veldwachter, Hans, mist zijn stadsbusje en wordt dan door zijn gemalin snel naar het station gebracht. Het is 10:12 uur en de busindeling is al gemaakt en 10:25 zitten we in de bus, lijn 56 naar ’t Joppe. Tien minuten later stappen we bij halte “Tramzicht” uit, we worden allen hartelijk begroet door Gerard en Jose en wandelen direkt de rust in en houden even een stop om de presentielijst voor te lezen en de begelei­ders te koppelen. Het is prima wandelweer, rond de 8 graden en bewolkt, misschien komt het zonnetje er nog door. We wandelen vandaag over het landgoed ’t Joppe, afgelopen week hebben Gerard en Jose her en der de paden iets bijgewerkt vanwege de toegankelijkheid. De mevrouw van het Kasteel is vorig jaar overleden, nu woont er familie in het tuinhuis. Het is een prachtig gezicht al dat gekleurde boomblad en niet te vergeten de herfstgeuren. We passeren een slordige 7 bruggetjes, velen niet meer dan een plank, dus af en toe schuifelend er over. Niemand  valt er van af. Er wordt een mooi plekje uitgezocht voor de groepsfoto. De wandelpaden zijn goed bewandelbaar, wel af en toe wat smurrie en via de Eikenlaan die omzoomd is met Beukenbomen arriveren we om 11:55 uur bij het “Bosres­taurant”, hier komt ook onze laatste gast, Corrie, binnen. We krijgen allemaal van de familie Stoelinga koffie met overheerlijk eigen gebak­ken appelgebak met slagroom aangeboden. De wandelbenen worden even goed gestrekt om zo dadelijk weer verder te kunnen kuieren. Net zoals bij een Vierdaagse kennen we hier ook afvallers en die gaan verder met de auto van Corrie, het zijn Gerrie en Peter. Het wandelpeloton zet zich om 12:45 uur weer in beweging. We sloffen af en toe echt door de gevallen bladeren heen, onderweg veel gekletst oa. over wie er allemaal wonen, zoals Hennie van der Most met eigen helicopter en landingsplaats  en Piet Zoomers. Om vijf minuten over twee komen we bij ons eindpunt in Gorssel en dat is Cafe “de Hoek”. We nestelen ons in het bekende Hoekje van het Hoekje. Eerst bijkomen van de fikse wandeling. We hebben dus bijna 2 en een half uur gewandeld, we denken aan plusmi­nus 8 kilometers. Na een drankje, is het tijd onder het wakend oog van onze clubvlag het clublied te laten horen gespeeld door de Deventer Stadsbeijaardier (Roel Smit). Dan houdt Hans zijn dankjewel woord­je naar Gerard en Jose, want het is voor de 10e keer dat wij deze prachtige omgeving hebben bewandeld en we gaan gewoon door meldt Gerard tussendoor (met applaus onderste­und). Want het was weer genieten om met hen te mogen wande­len en er is heel wat afgekletst onderweg. Ze krijgen van ons vanwege de 10e editie een Bonbonniere met choco­laatjes gevuld, en ieders een Kiekuut servet aangebo­den. Later krijgen ze nog van ons een CD met alle 10 wandelingen en foto’s er op.  Hierna volgt de happerij dat smaakt een ieder goed, vooral de snert is een gewild artikel. Dan is het even schrikken, de tijd. Het is alweer bijna half vier. Hans verzoekt de Kiekuutluidjes aanstalten te maken om af te gaan rekenen. Dan komen Gerard en Jose nog met een verrassing, de drankjes zijn vandaag ook voor onze rekening, applaus en er was ook al getrakteerd met koffie en dat heerlijke appelgebak onderweg, grandioos. Nu is het dan echt afscheid nemen en afreke­nen, sommi­gen gaan met de auto en het meren­deel wil met de bus van 15:46 naar Deven­ter. In snelle pas naar de bushalte en Willy Brinkman ziet de bus aankomen en dez is al voorbij de halte, hij stopt nog wel, maar de chauffeur heeft geen zin om ons allemaal in te laten stappen en we moeten dan ook een half uurtje wachten. Na bestudering van de info bij de halte blijkt dat hij 5 minuten te vroeg was. Goed nu vertrekken we dus na vier uur en zijn rond half vijf weer op het station te Deventer. Wederom afscheid nemen en iedereen gaat dan tevreden huiswaarts. De volgende, 11e editie zal in november 2013 zijn.
 

Hoffotograaf Hans Bonthuis heeft alles weer vastgelegd en Peter Hooger­dijk heeft een leuk filmpje gemaakt, zie hier. Kijk ook eens op:
www.bosrestaurant.nl
www.eetcafe-dehoek.nl en www.bosrestaurant.nl  

De gasten vandaag zijn:
Tinie Beekman, Hans/Gerrie Bonthuis, Gunther Bosch, Willy Brinkman, Ria van ’t Erve, Jose Grana Moreira, Yvonne de Groot, Wim/vrouw Harleman, Peter/Maria Hooger­dijk met Babou, Adrie Kool met Ismo, Gerard Lugten­berg, Margaret Pauli met Hera, Hans Plant, Ge­rard/Jo­sé Stoelinga, Wil­lem/Corrie de Witte en Veldwach­ter Hans.

(Kenmerk: kiekuut\2012\herfstwandeling.12)