Verslag Nieuwjaarsreceptie Kiekuut te Deventer, dd. 10-01-2013. (150)

Vandaag, donderdag de 10e januari, hebben in de ochtend al enkele Kiekuuters een schoolvoorlichting gegeven. Na de middag gaat Soos Kiekuut het nieuwe jaar inluiden met een nieuwjaarsbijeenkomst bij Woninginrichting Fa. Groen op de Snippelingsdijk 50 te Deventer. TCR taxi vervoert ons weer vanaf het NS Station Deventer, velen zijn op diverse manieren naar de receptie afgereisd. We verzamelen ons eerst bij de Kiekuut-Groen-appelboom die in maart 2009 is geplant (zie verslag 108). Eregast en Hovenier Martijn Beekman is ook aanwezig. Na een korte toespraak van Hans, met iets te koud weer, overhandigt Hans direkteur Erik Rumpf een doosje bonbons, deze bonbons zijn appeltjes van chocolade met een klein groen blaadje. Vervolgens verplaatsen we ons nar de gezellige Pub boven de mooie showroom van de Fa. Groen. We zijn vandaag met 22 Soosleden en achter de Bar staan Willy en Rijkje. Tegen half vier houdt Hans zijn nieuwjaarsrede en blikt met veel genoegen terug op het jubileumjaar vanwege ons koperen bestaan. We hebben veel mooie uitjes gehad. Hoffotograaf Hans Bonthuis krijgt een mooie fles rode wijn. Ook met trots kan de organisator mededelen dat het programma tot en met juli 2013 bekend is en vanmiddag zal worden medegedeeld. Maar eerst vraagt hij Andre ten Caat naar voren die het uitje van juni gaat toelichten, luister. Juist, na alle vliegaktiviteiten gaan we in juni naar de Luchthaven Schiphol en krijgen we een rondleiding van Andre. Hans noemt de andere uitjes ook en de soosleden krijgen die met de adressenlijst per mail toegestuurd. Hierna toasten we op het nieuwe Soos-Kiekuut jaar. Er wordt dan even nagepraat over de op handen zijnde uitjes. Na enkele drankjes neemt bijna Oma Tinie Beekman namens de Soosleden van Kiekuut het woord en donders mooi helemaal op rijm krijgt Hans van alles te horen en ontvangt een goed geurend stuk Tabac zeep en waardebonnen en enkele ferme zoenen als slot. Hans is beduusd en bedankt een ieder. Luister maar. (dochter Mirjam van Tinie verwacht in juli aanstaande een baby) Het hapjesbuffet van cateraar Voortman is binnen gebracht. De bediening van het buffet is in handen van Willy en Carel en de sponsor Erik Rumpf wordt verzocht het buffet te openen. Heerlijk smullen en klessebessen met elkaar, iedereen genoot er van. De rode wijn komt dit jaar ook weer uit Italie en is gekocht bij Wijnhuis Slot Kleverkamp. De tijd dendert door en het is zo weer zes uur als we afscheid gaan nemen van Erik Rumpf en iedereen gaat weer huiswaarts, ook TCR wederom dank voor de geweldige medewerking. We hebben in ieder geval het jaar weer goed ingeluid.

Hoffotograaf Hans Bonthuis heeft wederom de mooie plaatjes geschoten. 

Kijk ook eens bij:
WWW.GROENDEVENTER.NL
www.tcr.nl

De gasten van vandaag zijn: Bart, Tinie en Martijn Beekman, Hans en Gerrie Bonthuis, Gunther Bosch, Willy Brinkman, Ria van ’t Erve, José Grana Moreira, Yvonne de Groot, Carel Heerius, Peter en Maria Hoogerdijk, Gerard Lugtenberg, Jouke Pasveer, Hans Plant, Piet en Margo Schwengle, Willem en Corrie de Witte en Hans en Rijkje Veldwachter.