AANTEKENINGEN BEZOEK DEVENTER Dickens Festival (06)

ZONDAG, 19 DECEMBER 1999 Tijdens het wekelijkse luiden van de kerkklokken zijn we al onderweg met Soos Kiekuut. Om half tien bij Royal aan de warme chocolademelk en om kwart over tien aan de wandel het is dan al redelijk druk. Van de organisa¬tie mogen wij met onze groep iets eerder het gebied in. Jan Veenendaal, een van de bewoners van de Walstraat is onze gids. Onder¬weg smikkelen we wat lekkernijtjes. Rond kwart voor twee eindigen we ons bezoek. Achter¬af horen we dat de file’s zich al op de A-1 vormden en men spreekt van honderdduizend bezoekers, alleen al op de zondag, ook is er een record poging handenschudden bij de Kerstman, hij staakt een uur voor afloop omdat hij het niet zal halen, van de 32 duizend staat hij op 18 duizend of zoiets. Oorzaak verkeerde handschudplaats, hij staat voor “De Waag”, in plaats van de Walstraat.